Jdi na obsah Jdi na menu
 

Horní Maršov, festival Doteky 2011, sobota 25.6., 16:30

25. 6. 2011

9. ročník festivalu DOTEKY se nekoná jako tradičně v zahradě maršovské fary, jelikož tam právě probíhá rozsáhlá rekonstrukce. Páteční program (24.6.) začíná v 19 hodin ve starém kostele a sobotní (25.6.) v 15 hodin ve vinotéce Nade dnem. Kromě koncertů a divadel (viz plakát) můžete posedět i venku v zahradě, k mání bude nejen vínko ale i točené pivo, buřty a jiné občerstvení.

PÁTEČNÍ PROGRAM VE STARÉM KOSTELE
Koncert Ivy Bittové bude jistě výjimečným zážitkem nejen pro její osobitý styl zpěvu a hraní na housle, ale také díky našemu kostelu, kde skladby zazní akusticky bez zesilovací aparatury.

Před koncertem zahraje skupina Asi pudu, kterou tvoří naši mladí nadějní muzikanti z trutnovské lidušky. Vloni jsme je měli možnost slyšet na Dotecích se skupinou Haasband.

SOBOTNÍ PROGRAM VE VINOTÉCE NADE DNEM
začne divadelním představením dramatického kroužku naší základní školy pod vedením Evy Hlouškové. S dětským představením vystoupí i Divadlo Na cestě. Divadla proběhnou v zadním cihlovém skladu, ostatní zábavy pro děti chystáme do sousední zahrady, kde bude též posezení pod stany.

Odpolední program zakončí koncert Petra Linharta. Kdo jej neznáte, tak jen připomenu jeho působení ve folkové skupině Majerovy brzdové tabulky a hlavně jeho dvě poslední CD Sudéta a Autobus do Podbořan. Naživo jsem Petra bez Tabulek ještě neslyšel, ale moc se těším, že zahraje Maria Stock, Agni nebo Helgu Braun. Nečekejte žádné řachačky, ale příběhy, které k nám mají dost blízko.

Večerní program bude pokračovat folkově písničkářsky, ale posune se více k městu a k rocku. Terezie Palková hraje na klávesy a tahací harmoniku své opravdu "ženské" písně.
Vlastimila Třešňáka patrně není třeba představovat a asi ani zdůrazňovat, že se na něj a jeho band těšíme.

Miloslav Klimeš

 

doteky2011m.jpg