Jdi na obsah Jdi na menu
 

Kapela 29 Saiten

 

Neunundzwanzig Saiten (tedy 29 strun) je kapela, původně  sestavená z muzikantů, kteří se podíleli na realizaci Sudéty. Byl to od nich dobrý nápad nenechat Sudétu (a nově také Autobus do Podbořan) jen ve studiové podobě, ale dát oběma albům také živou tvář. Následovala realizace alba Rozhledna, které je vlastně záznamem živého společného koncertu ve studiu. Moc si té kapely považuju. 
Sestava kapely je variabilní, hlavními osobami v současné době jsou:

    

Josef Štěpánek

Josef Štěpánek - elektrická kytara, steel kytara

Excelentní kytarista vyhledávaný ve všech žánrech, oborech a nahrávacích studiích. Krom elektrické kytary hraje v podstatě na všechno, co má struny a pražce (pedal steel, lap steel, mandolina, banjo...). Skvělý aranžér.

 

 
 

Jan LstibůrekJan Lstibůrek - basová kytara (varianta 1)

Studoval hru na basovou kytaru a hudební kompozici na Konzervatoři Jaroslava Ježka, má za sebou studijní pobyt v Amsterdamu (Conservatorium van Amsterdam). Působí v mnoha kapelách a projektech.

 

 

David LandštofDavid Landštof - bicí nástroje 

Vyhledávaný studiový hráč, p
ůsobí v mnoha kapelách a projektech, solidní přehled o Davidových aktivitách je námětem pro muzikologickou studii  :-). Tvůrce nahrávacího labelu Tranzistor.



 


V kapele 29 Saiten  působili nebo stále občas působí dále tito pánové:

Marek Štifter Marek Štifter - elektrická kytara

Je Linhartovým alter egem, produkoval totiž už alba Ryba ryb a Pálava Majerových brzdových tabulek. A samozřejmě Sudétu a Autobus do Podbořan. Napsal, nahrál a produkoval množství filmové, divadelní a televizní hudby. Je také autorem názvu kapely, i když špatným počtářem.

 

Rastislav UhríkRastislav Uhrík - basová kytara, kontrabas 

Vystudoval v Praze hru na kontrabas pod vedením Jaromíra Honzáka. Spolupracoval  například s Davidem Dorůžkou, NajPonkem, Ingrid Jensen, Richem Perrym. Vystupuje s kapelami Lanugo, Vertigo Quintet, Open Sextet, s Beatou Hlavenkovou, Lenkou Dusilovou a dalšími.



 
Martin KopřivaMartin Kopřiva - bicí nástroje 

Vystudoval Konzervatoř Jaroslava Ježka v Praze. Byl členem mnoha kapel, mezi jinými Vítkova kvarteta a skupiny Veteráni studené války. V současné době hraje ve skupině T4 po boku Vladimíra Kulhánka, Stanislava Kubeše a Romana Dragouna, dále pak v kapelách Lanugo, Jan Kořínek & Groove, Von Medwey, Med a Limbo.

 

Obrazek

 

Aleš Charvát - baskytara, elektrický kontrabas

Aleš je známý z mnoha jazzových i nejazzových seskupení, dnes je majitelem  známého studia Svengali. Opakem jeho osobnosti je slovo "nevýrazný". V Muzikusu jsem objevil jeho rozsáhlý profil.

 

 

Obrazek

Tomáš Makovský - bicí, cajon

Jeho hlavním působištěm je Žáha, krom toho ale doprovází Luboše Nohavicu, hraje v Majerových brzdových tabulkách, nahrává ve studiích, působí i v jazzových uskupeních a v Divadle v Dlouhé.

 

 

 

peter.jpgPeter Binder - elektrická kytara

Všestranný pódiový i studiový hráč, známý například z různých jazzových kapel a ze spolupráce z mnoha osobnostmi naší scény, například s Lenkou Dusilovou či Pavlou Milcovou.