Jdi na obsah Jdi na menu
 

Co tak právě dělám

25. 1. 2010

Už několik let žiji dílem v Praze a dílem v původně sudetské obci Lubenec na Karlovarsku. V jejím blízkém okolí, se také odehrává devět ze zamýšlených čtrnácti písní mého nového alba Autobus do Podbořan. Další inspirace tohoto volného pokračování Sudéty jsou ale z jiných míst, takže nové autobusové album je pochopitelně i plně pojízdné. Pojízdným inspiracím patrně vévodí velmi romantický příběh Annenruhe z Moravské Třebové devatenáctého století, který mi před časem poslal přítel Vladimír.

 
Písně, psané trochu s laptopem na klíně, ale více s kytarou tamtéž, právě dostávají svoji studiovou podobu díky kytaristovi a producentovi Markovi Štifterovi. Autobus bude oproti Sudétě patrně mnohem více kytarový a představí se na něm nejspíš i členové kapely 29 Saiten, která mne na koncertech často doprovází. Grafický rozměr alba je opět v péči Karla Halouna a Luďka Kubíka, album vyjde u Indies MG a pokud půjde vše dobře, představíme ho koncertem v pražském Kaštanu 15. dubna.
  
Na léto právě začínám připravovat cyklus koncertů pro projekt Živé Skoky 2010. V bývalých Skokách na Karlovarsku dnes zbyl ze staré zrušené vsi na konci světa jen krásný dvouvěžový barokní poutní kostel, který se snažíme v rámci aktivit občanského sdružení Pod střechou oživit. Součástí toho projektu je také dobrovolnická průvodcovská služba, takže pokud byste se chtěli stát na týden poustevníkem v jednom z nejkrásnějších míst, které znám, neváhejte a kontaktujte organizátory na stránkách www.skoky.eu.