Jdi na obsah Jdi na menu
 

Sudéta, stručný průvodce na cestu                              

 

 

Album Sudéta - odkaz na nabídku Indies MG

 

 Ukázky a elektronická verze
jsou na  stránkách Indies MG.

Celé album je na spotify-attempts-clarify-lack-google-cast-support-13.png

CD si můžete objednat
Indies MG
nebo přímo na mých stránkách.

 

Prázdniny trávené v Jizerských horách, výlety do krajiny, krásné knihy a jistě taky kapka sudetské krve po babičce Anně ze Starých Křečan u Rumburka. Vzpomínky na zurčící vodu a mlýnky, jež v létě poháněly starodávné pohyblivé hračky před chalupami posledních starousedlíků. Nálezy barevných skel na dně potoků, nebo v lese nad chalupou, v blyštivých hromádkách pod vrstvou mechu. Vyprávění o hledačích pokladů. Hluboké hvězdné noci. Staré opuštěné továrny, tajemné jako zakleté zámky. Prameny, kříže a pomníčky. Zarůstající základy zmizelých chalup ve svažitých loukách. Kostely a hřbitovy, zjevené v srdci divoké přírody. Příběhy spíše neveselé: Olga Tokarczuk - Denní dům, noční dům. Miroslav Nevrlý - Kniha o Jizerských horách. Sudéta. Sudéta je černou sestrou Gabréty. Gabréta, hory kozorohů, Sudéta, hory divočáků. Stará pravěká jména. Jméno Sudéty vytrvalo živé až do našich dob, ve významech často potemnělých. Utichla válka, krajina zůstala prázdná. Můžete tudy procházet a leckde už jen s námahou hledat pozůstatky zaniklé sudetské civilizace.

Album Sudéta vyšlo v březnu 2007 v nakladatelství Indies Records MG. Na jeho vzniku se významně podílel Marek Štifter v roli aranžéra, studiového spoluhráče a producenta. Mezi hostujícími hudebníky můžete na albu slyšet například Petera Bindera, Aleše Charváta a Josefa Štěpánka. Grafika alba je dílem studia Side2, pánů Karla Halouna a Luďka Kubíka.

Každá písnička má odkaz na svou vlastní stránku, kde o ní najdete podrobnější vyprávění, text, linky na související weby, případně ukázku.

 

 

 

 Ukázky z alba ve formátu mp3

 hledejte přímo na stránkách

jednotlivých písní

 

  

 

  www.gresik.cz

 

 

 

mmmmmmmmmm 

Děkuji Valdemaru Grešíkovi

 a jeho čajové a bylinkové

 firmě Natura za pomoc

 a podporu.