Jdi na obsah Jdi na menu
 

Aktuality

ALBA a příběhy písní

pl-js---titulka.jpg
To bylo to Kladno (live)

linhart-cd-digipack-dvojstrany-korek-page-001.jpg
Nezvěstní

cp.8-didipack-po-stranach-page-001.jpg
Milostné vzpomínky
na Čp.8
titulka2.jpg
Rozhledna
Výňatek z jízdního řádu Autobusu do Podbořan. Platí od 6.4.2010.
Autobus
do Podbořan
Stručný průvodce Sudétou
Sudéta
   

          Zde se můžete registrovat pro zasílání pozvánek na koncerty

 

Zde si můžete objednat CD

KONCERTY 
19.04. Praha, klub KaštanFestival Osamělých písničkářů sólo 21:00
20.04. Osek, klášterní kostel Hmlisto, Linhart 20:00
22.05. Praha, klub Kaštan Hmlisto, Linhart 20:00
24.05. Vernéřovice, Soulkostel  Hmlisto, Linhart 19:00
28.05. Beroun, Jiná káva  Linhart & Štěpánek  
01.06. Hájovna Polánka u Ratibořských Hor sólo  
07.06. Frýdlant v Čechách, kostel Krista Spasitele Hmlisto, Linhart 19:00
16.06. Slaný, kaple Zasnoubení Panny Marie sólo 14:00
27.07. Pulčín, Amfolkfest Hmlisto, Linhart  
28.07. Velká Javorina (SK), Holubyho chata Hmlisto, Linhart  
24.08. Hodonín, Kulturní léto Hmlisto, Linhart 19:00
14.09. Humpolec, Havlíčkovo náměstí sólo 19:30

Archiv aktualit hledejte zde.

 

Příspěvky

Československá je na světě

6. 11. 2022

ceskoslovenska.jpegAlbum, které je výsledkem autorské spolupráce s duem Hmlisto je na světě. Píšou o nás třeba tohle: Hmlisto, neobyčejné duo matky a syna z horské samoty pod Vtáčnikem, ve své tvorbě kombinuje současné písničkářství s vlivy autentického karpatského folkloru i rockové hudby. Ke spolupráci na nejnovějším albu Československá Hmlisto přizvalo českého folkrockového písničkáře Petra Linharta. Experimentální dvojjazyčné album tak nabízí netradiční fúzi dvou pohledů, dvě výpovědi společně obsažené ve většině písní, a právě spojení dvou pohledů je tím, co dělá tohle album jedinečným. Veronika i Petr psali každý svoji část, svůj pohled na téma příběhu. Vedli spolu rozhovor slovem i hudbou. Ján Kicko pak ty rozhovory umně aranžérsky propojil do jednoho celku. Konečná podoba alba vznikla v Praze v produkci Josefa Štěpánka ve studiu Soundevice se zvukařem Adamem Pakostou. Studiovou kapelu tvořili Ján Kicko (kytary), Jan Steinsdörfer (klávesy), Jan Lstibůrek (baskytara, kontrabas, moog) a Martin Novák (bicí, perkuse, zvonkohra). Album si můžete objednat třeba rovnou v nakladatelství Galén, stáhnout na Supraphonline nebo zakoupit na koncertech. A nebo i na mých stránkách. Poslechnout si ho můžete také na Spotify.
spotify-attempts-clarify-lack-google-cast-support-13.png

 

Singl k albu Československá právě vyšel

30. 9. 2022

Dnes vychází virtuální sigl k připravovanému albu Československá (Hmlisto feat Petr Linhart) s písní Blýskavica. A k němu též lyric video. Autorkou písně i videa je Veronika Kicková, na Linharta si počkejte do 28. října, kdy album oficiálně spatří světlo světa.

 

Singl k albu Československá v pátek vyjde 30.9.

24. 9. 2022

První vlaštovka. A jak píše Veronika Kicková: "Singel BLÝSKAVICA s rockovým zvukom a štúdiovou superkapelou vyjde posledného septembra! Chystáme k nemu netradičné lyric video a iné prekvapenia." Na kousky s Linhartem si ale počkejte do 28.X., kdy vyjde celé album. A nezapomeňte, v pondělí 31.10. dílo slavnostně uvedeme v Praze v Malostranské besedě, lístky jsou už dostupné v předprodeji na zde.  

singl.jpg

 

Koncert v Druztové v pátek 23.9.

23. 9. 2022

Těším se, že si už brzy zopakuji koncert v kostele sv. Máří Magdalény v Druztové. Budu hrát sólo a tedy velmi komorně. Druztovou najdete jenom kousek na sever od Plzně, určitě tam trefíte...

petr_linhart_f_tisk.jpg

 

 

Co je nového? (aktualizace)

11. 5. 2022

Na podzim vyjde album Československá slovenského postfolkového dua Hmlisto, na němž si do jisté míry přihřívám polívčičku. Album uvedeme v pondělí 31.10. v pražské Malostranské besedě a následně na různých koncertech v Čechách i na Slovensku.

Jarní koncert v kladenském bytovém klubu Pod Třešní se také pěkně vyvedl a já ještě jednou i touto cestou děkuji všem přítomným za skvělou spolupráci! Nahrávka je nyní v péči mého dlouholetého kamaráda Ivana Lehkého, aby pak následně péčí nakladatelství Galén spatřila světlo světa. 

 

To bylo to Kladno - koncert v kladenském klubu Pod třešní ve čtvrtek 14.4.

14. 4. 2022

Zveme Vás společně s kytaristou Josefem Štěpánkem do kladenského klubu Pod třešní, který najdete na adrese Ctiborova 1837. Náš koncert začne ve 20:00 a nahrávka z něho vyjde jako živé album s názvem To bylo to Kladno v nakladatelství Galén. Zazní největší sudetské "hity", ale také pár písní, které v běžném repertoáru nemáme. A určitě pak všechny, které se nějak dotýkají mého rodného Kladna. I vy můžete vstoupit do nahrávky tím, že jednoduše přijdete :-)

puty.jpg

 

Nový klip! Johanngeorgenstadt.

21. 11. 2021

Je tady nový klip, tentokrát k písni Johanngeorgenstadt. Autorkou je Veronika Kicková s vydatnou podporou Jána Kicka (ano, Hmlisto). Byli jsme v září v Johanngeorgenstadtu na výletě, potkali se tam s jistým medvědem a také s pravou saskou kočkou. Část pohádky se ovšem odehrává na modelovém kolejišti jistého šílence. Více o té písničce třeba zde.

 

Petr Linhart & Josef Štěpánek v Olomouci - cyklus Koncerty Českého rozhlasu

23. 6. 2021

Záznam koncertu v sále ČRo v Olomouci si můžete pustit zde:

 
 

Album Nezvěstní nově i na LP

29. 5. 2021

lp.jpegMilé překvapení a také tak trochu dárek přichystalo nakladatelství Galén - album Nezvěstní právě vyšlo i na LP, jedenáct nezvěstných písní je vylisováno v krásném sněhobílém vinylu! Snad tím potěšíme všechny hudební fajnšmekry :-) Elpíčko si můžete objednat na e-shopu Galénu zde, případně Vám ho mohu poslat i já nebo v Praze osobně předat. V Praze by mělo být od půlky příštího týdne dostupné i v prodejně REKOMANDO v Trojanově 9 a v prodejně Galénu v Lípové 6. Pár kousků budu vždy brát i na koncerty.

 

Johanngeorgenstadt - video pro Ceny Anděl 2021

2. 5. 2021

Album Nezvěstní má nominaci v cenách Anděl 2021 v kategorii folk. V Hostivicích, v bývalém skladu hned u nádraží, kde jsem shodou okolností pár let sloužil jako výpravčí, vzniklo v zářící krychli přiložené video. 

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

následující »